Esittely

Olen mikkeliläinen 46-vuotias perheenisä. Perheeseeni kuulu kaksi kouluikäistä lasta ja puoliso. Kiintopisteinä ovat koti Mikkelin Graanilla ja vapaa-ajankoti Anttolassa Luonterin rannalla. Olen asunut lapsuuteni vanhassa Mikkelin maalaiskunnassa Siikasalmen tuntumassa. Koulupolun etapit ovat sijoittuneet Anttolantien varrelle, Rantakylään ja Lyseoon. Yliopisto-opintoni olen tehnyt Jyväskylässä ja Kuopiossa. Koulutukseltani olen kasvatustieteen kandi ja yhteiskuntatieteiden maisteri. Työn alla olevassa väitöskirjatutkimuksessani tutkin lastensuojelulaitosten kasvatus- ja yhteistyökäytäntöjä. Sote-yrittäjyyden jälkeen olen antanut panokseni yritystoimintaan rakennus- ja matkailusektoreilla.

Olen vahvasti perhekeskeinen. Olen aktiivinen liikkuja ja kulutan kulttuuria. Luontoihmisenä olen paljon vesillä, kalastan, aistin ja kuvaan luontoa eri vuodenaikoina. Minulle kaikkein mehukkainta kuntoilua on metsähommat. Luonnonsuojelijana toimin ennen muuta kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Olen ylpeä alueemme ainutlaatuisesta puhtaasta ympäristöstä. Se on hieno eteläsavolaisen hyvinvoinnin lähde ja vetovoimatekijä.

Katson Suomen kehitystä paljon alueiden tulevaisuuden näkökulmasta. Kaiken pakkaaminen tehokkuuden nimissä pariin kasvukeskukseen on päällisin puolin helppo kehityskulku, mutta kestävämpi suunta on luoda suomalainen tarina eri kokoisten kaupunkien verkostona. Esimerkiksi Keski-Euroopassa metropolikeskittymien, keskikokoisten kaupunkien ja haja-asutusalueiden välille ei keskusteluissa luoda vastakkainasettelua, vaan ollaan tyytyväisiä monipuolisesta elinkeinorakenteesta, omavaraisuudesta ja lähiruoasta. Kehitystä on haettava tasapainoisesti.