Esittely

Kiintopisteinä ovat koti Mikkelin Nuijamiehessä ja vapaa-ajankoti Anttolassa Luonterin rannalla. Perheeseeni kuuluu kaksi kouluikäistä lasta ja puoliso. Olen luontoihminen, aktiivinen liikkuja ja kulutan kulttuuria. Metsäsavotat ovat parasta kuntoilua mitä tiedän.

Työhistoriani liittyy vahvasti sote-palveluiden tuottamiseen, johtamiseen ja aluekehittämiseen. Eniten olen työskennellyt lapsille, lapsiperheille ja nuorille tarkoitettujen palveluiden parissa. Koulutuspohjaltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri. Tällä hetkellä teen lastensuojelua käsittelevää väitöskirjatutkimusta Jyväskylän yliopistossa ja toimin työnohjaajana muutamalle sote-alan työyhteisölle. Lisäksi toimin hallitustehtävissä kahdessa yrityksessä, toinen rakennus- ja toinen matkailualalla.

Olen Mikkelin kaupunkikehityslautakunnan ja Essoten valtuuston jäsen sekä Vaalijan kuntayhtymäkokouksen varajäsen. Keskustan Mikkelin kunnallisjärjestön puheenjohtaja 2022 alkaen.

On tärkeää, että sote-palvelut järjestetään asiakaslähtöisesti, osaavalla henkilöstöllä tietoon ja hyviin käytäntöihin nojaten. Työurani on antanut laajan perspektiivin paitsi Etelä-Savon sote-kenttään, mutta myös palveluiden erilaisiin järjestämistapoihin eri puolella Suomea. Resurssien käytössä ja työyhteisöiden hyvinvoinnissa on eroja. Toisaalta ei ole sellaista työpaikkaa ja organisaatiota, mistä ei löytyisi jotain kehitettävää.

Näen tärkeänä monituottajamalliin panostamisen. Järjestämisvastuussa oleva julkinen sektori pitää ohjakset käsissään, mutta hyödyntää tarkoituksenmukaisella tavalla järjestöjen asiantuntemusta ja yksityisten palveluntuottajien ketteryyttä.

Palvelut ja kehitys on luotava Suomessa tasapainoisesti. Päätöksentekoa ja resursseja ei tule keskittää muutamaan keskuskaupunkiin. Tällöin menetetään muutakin kuin tuntuma alueellisista tarpeista. Kyse on juurista ja identiteetistä, mutta ennen muuta ihmisten mahdollisuuksista vaikuttaa alueensa tulevaisuuteen.